Onze trainingen

Faalangst

Wil je erachter komen of het faalangst is dat jou nogal eens in de weg staat? En wil je weten wat je eraan kunt doen? Samen gaan we op zoek naar de negatieve gedachten en ervaringen die er voor zorgen dat jouw faalangst steeds weer opduikt. Door bewustwording en oefeningen zal je leren de faalangst steeds meer onder controle te krijgen.

Werkwoordspelling

Met behulp van mindmaps worden de regels van de werkwoordspelling helder uitgelegd en kunnen alle werkwoorden in korte tijd zonder problemen worden vervoegd. Handig om zelf je kennis weer eens op te frissen of om je kind beter bij het oefenen te kunnen begeleiden.

Samenvatten

Leer hoe je belangrijke informatie uit een tekst kunt halen en hoe je deze vervolgens kort en overzichtelijk op kunt schrijven. Altijd handig om grote stukken tekst voor een toets of examen sneller te kunnen leren. Naast het oefenen met samenvatten krijgen begeleiders tips mee hoe zij de vaardigheden op een kind over kunnen brengen.

Mindmappen

Leer wat mindmappen is, hoe het zowel je linker- als rechter hersenhelft prikkelt en wat dat voor jou betekent, waar het allemaal voor gebruikt kan worden, hoe een mindmap opgebouwd wordt en hoe een tekst daarin past. Begeleiders krijgen tips mee hoe zij een kind kunnen begeleiden bij het maken van een mindmap.

Ik leer anders

De training ‘Ik Leer Anders’ is bedoeld om begeleiders van kinderen, die in het regulier onderwijs niet goed mee kunnen komen, te helpen. Kinderen die last hebben van ADHD, dyslexie of die beelddenker zijn, hebben veelal een andere manier van het verwerken van lesstof. Bij deze training besteden wij aandacht aan het vertalen van lesstof naar een visuele manier van denken, zodat het beter bij het kind aansluit. Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen.