Doelgroep Training Ik Leer Anders

De training is bedoeld voor ouders/begeleiders van leerlingen met bijvoorbeeld leerproblemen, dyslexie, ADHD en beelddenkers.

Doel Training Ik leer Anders

Tijdens de training worden handvatten aangereikt waarmee de begeleider thuis of in de klas aan de slag kan. Er wordt aandacht besteed aan het vertalen van de lesstof naar een visuele manier van denken, zodat het beter bij het kind/de leerling aansluit. Verder wordt uitgelegd hoe de informatie op een vaste plaats in het hoofd van de leerling opgeslagen kan worden.

Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek te leren is vanaf 5 jaar tot iedere leeftijd!

Achtergrondinformatie Beelddenken

Er is een grote groep leerlingen die een bijzondere gave heeft: het zijn beelddenkers! Beelddenken is een creatieve, driedimensionale manier van denken. Hierdoor komen wij beelddenkers dan ook vaak tegen in beroepen als architect, ontwerper, muzikant, ICT-er enz.

De groep beelddenkers (ongeveer 5% van de bevolking) denkt niet in woorden, maar in beelden. Zij zien de woorden die zij horen letterlijk als beeld in het hoofd voorbijkomen. Bij het woord HOND zien zij niet het geschreven woord (H-O-N-D) voor zich, maar zien in hun hoofd de hond van de buurvrouw achter een konijn aanrennen. De beelden flitsen in een razend tempo door het hoofd. Er wordt van alles bijgehaald waardoor het een enorme chaos in het hoofd kan zijn. De creatieve manier van denken kan er voor zorgen dat beelddenkers op school vastlopen met taal (dyslexie), rekenen, planning en organisatie.

Het lesmateriaal op school wordt aangeboden zoals de overige 95% van de bevolking leert en wordt door de beelddenker in vele gevallen niet goed begrepen en onthouden. Vaak hebben zij een leerachterstand, kunnen ongeïnteresseerd overkomen, vertonen impulsief gedrag, hebben moeite met het vasthouden van hun concentratie en
hebben weinig tijdsbesef. Ouders en leerkrachten krijgen er de vinger niet achter. Bij complexe opdrachten presteert de leerling opvallend goed en is in staat tot oplossingen te komen die een ander kind niet direct ziet, terwijl de ‘simpele(re) stappen’ niet lukken. Bijles helpt niet of nauwelijks, omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute wijze’ wordt aangeboden.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de site: www.ikleeranders.nl

Programma Training Ik Leer Anders

Tijdens de bijeenkomst van ongeveer 4 uur wordt aandacht besteed aan:

  • Werking van de hersenen
  • Informatieverwerkingssystemen
  • ‘Opruimen’ van het hoofd
  • Taal (alfabet, opslaan van woorden, woordpakketten)
  • Lezen (tempo, begrijpend lezen en lezen van ‘lege’ woorden)
  • Rekenen (cijferveld, sommen automatiseren, tafels doen)
  • Klokkijken (ook digitaal)
  • Tips voor vakken als topografie, werkstukken, spreekbeurten, boekbesprekingen, geschiedenis, enz.

Tarief

  • €72,50 p.p. (exclusief werkboek) (in groepsverband, minimaal 4 deelnemers)
  • De training kan ook individueel gegeven worden. De kosten zijn dan €60,50 per uur

Bijkomende kosten:
Het werkboek ‘Ik leer anders
39,00 Euro
ISBN 978 90 816135 1 4/ NUR 190
te bestellen bij www.bol.com en boekhandelaren

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over training ‘Ik leer Anders’ voor volwassenen.

‘Ik leer Anders’ workshop voor leerkrachten

Tijdens deze workshop maken leerkrachten kennis met de nieuwe manier van leren van ‘Ik leer anders’. Na de workshop kunnen zij visueel ingestelde leerlingen herkennen. Tijdens de presentatie wordt uitgelegd hoe deze kinderen denken en leren. Aan de hand van korte voorbeelden wordt duidelijk hoe de leermethode ‘Ik leer anders’ werkt.

Duur: 2 uur
Kosten:  €200,- excl.btw (en excl.kilometervergoeding)

De presentatie wordt op school gegeven. De vergaderruimte, beamer en scherm, kopieën van hand-outs, koffie en thee worden door de opdrachtgever verzorgd.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over training ‘Ik leer Anders’ voor leerkrachten.