Ga je nog steeds met plezier naar je werk?

Twijfel je of je (nog) op de goede plek zit, in de juiste baan of bij het juiste bedrijf?

Overweeg je misschien een carrière switch, maar weet je niet wat bij jou past?

Ben je net klaar met studeren en op zoek naar een baan, maar weet je niet welke functie het beste bij jou past?

Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de startende werknemers het liefst al na een half jaar van functie wil veranderen. Velen geven zelfs aan een verkeerde keuze op het gebied van studierichting en daarmee carrière te hebben gemaakt. Ook zijn er mensen die al geruime tijd aan het werk zijn, die een mooie carrière opgebouwd hebben, maar die weinig voldoening krijgen van hetgeen ze doen.
Redenen genoeg om rond te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging die bij jou past. Dit klinkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe weet je wat echt bij jou past en hoe weet je of die nieuwe functie jou ook op langere termijn voldoening blijft geven?

Waarom loopbaanbegeleiding bij SMILE?

Samen met ons ga je op zoek naar antwoorden op vragen die jou bezig houden. Hierbij staat centraal wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
Na afloop van het traject zal je meer inzicht in je kwaliteiten hebben, weet je beter wat jou motiveert en waar je energie van krijgt. Deze kennis helpt je om een bewuste keuze met betrekking tot jouw loopbaan te maken.

“Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien wat er nog meer in zit.”

Programma Loopbaanbegeleiding

Het programma van loopbaanbegeleiding is opgebouwd uit 3 delen:

 • Wie ben ik?
  Thuis vul je de lijst met stellingen van Reiss Motivation Profile online in. Het maken van de test duurt ongeveer 30 minuten en doe je op een moment dat jou het beste schikt.
  Tijdens het 1e gesprek van 1,5 uur ontvang je jouw persoonlijk profiel en worden de 16 levensmotieven uitgelegd en uitgebreid besproken. Omdat je veel informatie krijgt en wij jou voldoende ruimte willen geven om over eventuele vragen na te denken, wordt het laatste deel van jouw profiel in het 2e gesprek toegelicht.
 • Wat kan ik?
  Tijdens het 2e gesprek, dat ongeveer 2 uur duurt, worden naast het afronden van het profiel jouw interesses, talenten en (levens)ervaringen in kaart gebracht.
 • Wat wil ik?
  Nu je inzicht in je kwaliteiten hebt gekregen, weet wat jou motiveert en waar je energie van krijgt, wordt je zeer waarschijnlijk ook steeds duidelijker welke kant je op wilt gaan en welke beroeps- of loopbaankeuze bij jou past. Misschien besluit je verder te gaan met datgene dat je al doet, maar dan vanuit een ander soort functie of kom je er achter dat je juist totaal iets anders wilt gaan doen.
  Tijdens het 3e gesprek, dat ongeveer 1,5 uur duurt, onderzoeken wij hoe je jouw doel kunt bereiken.

Tarief

 • Vanaf €645,00
 • Extra gesprekken: €72,50 per uur
 • Bij gesprekken buiten Weesp brengen wij een kilometer- en reistijdvergoeding in rekening

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over beroepskeuze.

schrijf je nu in