SMILE helpt je met het helder krijgen van dat wat jij nodig hebt om je tevreden en gemotiveerd te voelen. Inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en behoeftes maakt het mogelijk om bewuster keuzes te maken en dicht bij jezelf te blijven. Het helpt je het heft in eigen hand te nemen en dingen te doen die bij jou passen, dus dat te doen waar jij je goed bij voelt en waar je energie van krijgt. Niet alleen in het nu, maar ook op de lange termijn!

Wij helpen je bij je persoonlijke ontwikkeling door het helder krijgen van antwoorden op vele vragen. Dit doen wij o.a. met behulp van Reiss Motivation Profile. Door gebruik te maken van deze test zijn onze verschillende coachingstrajecten kort en doelgericht.

Waarom inzicht in je drijfveren willen hebben?

Als je merkt dat je mentaal, fysiek of emotioneel uit balans bent.

Als je tijdens een nieuwe levensfase op zoek bent naar een invulling die bij jou past,
bijvoorbeeld als je kinderen het huis uit gaan, na het overlijden van een dierbare, het verliezen van je baan of na een scheiding.

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging met betrekking tot je werk en je weten wilt wat bij jou past.

Gewoon om de balans eens op te maken. Als je benieuwd bent naar hetgeen jij nodig hebt om je goed te voelen, wat jou drijft en waar jij gelukkig van wordt.

Als je erachter wilt komen waarom je de dingen doet zoals jij ze doet. Ben je werkelijk wat je anderen laat zien of doe je dat omdat dat van je verwacht wordt? En wat doet dat dan met jou?

Als je het gevoel hebt dat je tegen een burn out aan zit en op tijd in wilt grijpen.

Als je wilt weten waarom die geweldige baan jou zo uit lijkt te putten.

Als je wilt begrijpen waarom het je niet lukt om bepaalde dingen vol te houden, zoals bijvoorbeeld je studie, je werk of je goede voornemen om te gaan sporten.

“Stilstaan bij je handelen is vooruitgang.”

Iedere dag weer hebben wij op verschillende manieren contact met de mensen om ons heen. Elk contact en iedere relatie is uniek en brengt andere verwachtingen met zich mee. Om aan alle verwachtingen te kunnen voldoen, leggen we de lat voor onszelf soms behoorlijk hoog. We proberen een goede partner, ouder, collega of zorgzame zoon of dochter te zijn. Over het algemeen gaat ons dat goed af en kost het weinig of geen moeite. Er kunnen echter ook momenten zijn waarop het je juist erg veel energie kost, het spanningen oplevert en je tegen jezelf aanloopt. Niet zo raar, want iedereen is anders en heeft uiteindelijk dus ook andere behoeftes.

Het ‘Wie ben ik?’ traject

Wil je erachter komen waarom je de dingen doet zoals je ze doet en hoe het komt dat je zo nu en dan ergens (flink) tegenaan kan lopen?

Natuurlijk weet je wie je bent en weet je wat je wel of niet leuk vindt, maar weet je ook waar dit vandaan komt en snap je waarom je soms op een bepaalde manier reageert? Het antwoord kan je helpen jezelf (en wellicht de ander) beter te begrijpen.
Het Reiss Motivation Profile geeft je inzicht in jouw 16 persoonlijke drijfveren en zorgt ervoor dat je bewuster keuzes kunt maken en dichter bij jezelf blijft. Het helpt je het heft in eigen hand te nemen en dingen te doen die bij jou passen, dus dat waar jij je goed bij voelt en waar je energie van krijgt. Niet alleen in het heden, maar ook op de lange termijn! Lekkerder in je vel zitten helpt je meer te ontspannen, beter je grenzen te bewaken en beter onderscheid te maken tussen de dingen die bij jóu horen en wat bij een ander hoort!

Het ‘Wat wil ik bereiken?’ traject

Dit traject is een vervolg op Het ‘Wie ben ik?’ traject.
Wil je met deze ‘nieuwe’ kennis bereiken dat je minder spanning gaat ervaren? Wil je uitzoeken op welke manier jij vanuit jouw eigen kracht anders met bepaalde situaties om kan gaan?

Nadat je het onderdeel Persoonlijke Ontwikkeling ‘Wie ben ik?’ hebt gedaan, heb je veel nieuwe inzichten gekregen en ken je jezelf nog beter dan je waarschijnlijk al deed.  Je bent je niet alleen bewuster geworden van je kracht, maar snapt ook beter wat je valkuilen zijn, waarom je tegen bepaalde dingen aan loopt en waardoor je je soms erg gespannen kan voelen.
Nu blijft uiteindelijk nog de vraag hóe je bepaald gedrag van jezelf kan ombuigen naar gedrag dat jou helpt. Dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, want de manier van reageren op dingen die in ‘jouw allergie’ zitten, zijn er langzaam ingeslopen. Loskomen van wat je misschien al langere tijd doet, heeft dan ook tijd en motivatie nodig.

Programma

Het ‘Wie ben ik?’ traject

Tijdens het (telefonisch) intakegesprek wordt besproken wat je van het traject kan verwachten en op welke specifieke vraag of vragen je een antwoord zoekt. Heb je die niet? Geen probleem, je bent uiteraard ook van harte welkom als je geen specifieke vraag hebt, maar gewoon benieuwd bent naar je profiel.

Thuis vul je online de lijst met stellingen van Reiss Motivation Profile in. Het maken van de test duurt ongeveer 30 minuten en doe je op een moment dat jou het beste schikt.

Tijdens het 1e gesprek van 1,5 uur ontvang je jouw persoonlijk profiel en worden de 16 levensmotieven uitgelegd en uitgebreid besproken. Omdat je veel informatie krijgt en wij jou voldoende ruimte willen geven om over eventuele vragen na te denken, wordt het laatste deel van jouw profiel in een 2e gesprek toegelicht. Dit gesprek duurt een uur en vindt ongeveer twee weken later plaats.

Na afloop heb je goed inzicht in jouw persoonlijke motivaties, ben je in de gelegenheid geweest om over de nieuwe inzichten vragen te stellen en heb je meer grip op de hulpvraag.

Het ‘Wat wil ik bereiken?’ traject

Samen gaan wij op zoek naar handvatten die je helpen anders met bepaalde situaties om te gaan. Ons uitgangspunt is uiteraard jouw profiel en dat wat jij wilt bereiken. Je zal leren bewuster je kracht in te zetten om daarmee mogelijke valkuilen te beïnvloeden.

Tarief

Het ‘Wie ben ik?’ traject

  • €450,00
  • Extra gesprekken: €72,50 per uur
  • Buiten Weesp brengen wij een kilometer- en reistijdvergoeding in rekening

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over persoonlijke ontwikkeling en motivatie.

schrijf je nu in
Het ‘Wat wil ik bereiken?’ traject

  • Gesprekken: €72,50 per uur
  • Buiten Weesp brengen wij een kilometer- en reistijdvergoeding in rekening

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie over persoonlijke ontwikkeling en motivatie.

schrijf je nu in