Training Samenvatten voor volwassenen wordt bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 deelnemers) aangeboden.

Doelgroep Training Samenvatten

Ouders/begeleiders van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs die hun zoon/dochter bijvoorbeeld zelf willen begeleiden bij het leren maken van een samenvatting.

Doel Training Samenvatten voor volwassenen

Tijdens de training wordt duidelijk hoe belangrijke informatie uit een tekst gehaald wordt en hoe dit vervolgens kort en overzichtelijk opgeschreven kan worden. Naast het samenvatten worden er handvatten meegegeven hoe de opgedane kennis op het kind overgebracht kan worden.

Programma Training Samenvatten

De training bestaat uit een bijeenkomst van 2,5-3 uur. Gestart wordt met het leren herkennen van sleutelwoorden en signaalwoorden. Vervolgens wordt als basis voor de uiteindelijke samenvatting een tekst gemarkeerd. Hierbij wordt aandacht besteed aan het vinden van de hoofd- en bijzaken en het vertalen van de informatie naar een goed opgebouwde en overzichtelijke samenvatting. Naast het daadwerkelijk zelf kunnen samenvatten van een stuk tekst wordt er ook aandacht besteed aan ‘voordoen, samendoen, nadoen, zelfstandig doen’, omdat dit een essentieel onderdeel is bij het begeleiden van het kind.
Het voordeel van samenvatten is dat de grote stukken tekst niet keer op keer helemaal opnieuw doorgelezen hoeven te worden en dat de informatie tijdens het samenvatten voor een groot deel al geleerd wordt.

Tarief

  • €55,- p.p (in groepsverband, minimaal 4 deelnemers)
  • De training kan ook individueel gegeven worden. De kosten zijn dan €62,50 per uur.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie training samenvatten voor volwassenen.